Ana Sayfa » Sağlık (sayfa 33)

Sağlık

Çay İçerek Zayıflayın

İncecik bir vücuda sahip olmanızı sağlayacak diyet, sağlıklı ve zinde görünmenizi sağlayan egzersiz programlarının yanına bir de bitkisel yöntemlerle uygulayacağınız tedavi ve kürleri de eklediğinizde istediğiniz sonuca ulaşmanız hayal değil. Kilosuna dikkat edenler arasında metabolizmayı hızlandırmak günümüzün en merak edilen konuları listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Büyük çoğunluk fazla kilolardan kurtulmaya çalışırken gündelik koşturmaca nedeniyle düzenli egzersiz yapmak için yeterince …

Devamını oku »

Kırmızı Besinler Günlük Beslenmemizin Olmazsa Olmazı

Renkli ve sağlıklı bir diyetin en önemli renklerinden biri olan kırmızı sebze ve meyveler, kırmızı rengini ‘likopen’ ve ‘antosiyanin’ olarak adlandırılan doğal pigmentlerden alırlar. Domates, greyfurt, karpuz, kuşburnu gibi kırmızı besinlerde bulunan likopen, pek çok kanser türüne karşı koruyucu güçlü bir antioksidandır diyen beslenme uzmanı İpek Ağaca, domatesteki likopenin prostat kanseri, özefagus, sindirim sistemi,  meme, mesane, cilt kanser riskini de …

Devamını oku »

Günde İki Bardak Sütle Bünyeler Kışın Da Çelik Gibi

İçinde bulunduğumuz kış aylarında artan hastalık riskinin çaresi, içeriğinde bulunan 40’tan fazla besin öğesi ile bağışıklık sistemini de güçlendiren sütte saklı. Uzmanlar, sonbaharla birlikte zayıflamaya başlayan bağışıklık sistemini kışın güçlü tutmak için düzenli olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor. Soğuk havalarla birlikte gribal enfeksiyonlarda görülen artış, önlem arayışlarını da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için …

Devamını oku »

Soğuklarda Metabolizmayı Güçlendirecek Altın Öneriler

Soğuktan korunmak kolay. Sıkı giyinmek, atkı, eldiven ve bere takmak ısınmanız için yeterli. Peki, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için nasıl beslenmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Medical Park Uşak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceren Döğerli, metabolizmanızı güçlendirecek altın önerilerde bulunuyor. Kışın vücut direnci düşmeye başladığı için, vücut aldığı enerjiyi öncelikle direnç kazanmaya harcıyor ve yağ yakımı ikinci planda kalıyor. Bu da metabolizmanın …

Devamını oku »

D Vitamini Eksikliği Besin Alerjisi Riskini Arttırıyor

Besin Alerjisine, bütün dünyada ve özellikle gelişmiş ülkelerde oldukça sık rastlanıyor. Amerika’da yaklaşık 15 milyon kişi besin alerjisi yaşıyor,  hayatı tehdit eden besin alerjisi oranı ise 18 yaşın altında, yaklaşık her 13 çocukta bir görülüyor. D vitamini eksikliği özellikle besin alerji riskini arttırıyor. Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony besin alerjilerinin, bağışıklık sisteminin …

Devamını oku »

Diyabetle Mücadelede Yardımcınız; Ay çekirdeği

Ay çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesi, diyabetin önlenmesinde ve yönetiminde olumlu etki edebiliyor. Şekersiz şekerlemelerden, düşük karbonhidratlı makarna ve sonu gelmeyen tavuklu akşam yemeklerinden sıkıldınız mı? Diyabetli olmak, diyetinizin sıkıcı olması gerektiği anlamına gelmiyor. Aslında tam tersi olmalı. Çeşit, damak tadınızı cezbeder ve vitaminler, besin bileşenleri ve antioksidanları sağlıklı bir denge içerisinde tüketmenizi sağlar. Diyabet için standart bir beslenme şekli yoktur …

Devamını oku »

Öğrenmeyi Kolaylaştıran Besinler

Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş; “Vücut ağırlığımızın sadece %2 ile 3’ü oranında ağırlığı olan beynimiz günlük kalorilerimizin ortalama %30’unu harcamakta ve enerji kaynağı olarak da sadece glikozu kullanmaktadır.” dedi.  Araştırmalarda, algılamayı arttıran ve hafızayı güçlendiren bazı besinlerin olduğu ortaya konmuş olmasına rağmen daha güçlü bir hafıza ve konsantrasyon yeteneği için sadece belli besinlere yönelmek ve bu besinlerden beklemek doğru değildir. Ancak; …

Devamını oku »

Zayıflama Sürecini Sebze İle Başlatın

Daha az acıkmak, daha tok kalmak için; kan şekerinin çok hızlı yükselmemesi, çok hızlı düşmemesi için; bağırsakların çok iyi çalışması, kabızlık olmaması için sebzelere sofrada daha çok yer açmak gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya  genel olarak bütün sebzelerin bitkisel karbonhidrat kaynağı aynı zamanda da çok iyi lif kaynağı olduğunu belirtiyor. “Ben sebzeleri çoğu zaman süngere benzetirim, hani bir …

Devamını oku »

Kerevizin Kökü de Sapı da Çok Sağlıklı

Kereviz, sağlık açısından da önemli etkilere sahip bir sebze. Kerevizin pek çok faydası var. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip olan K vitamininin güçlü bir kaynağı olması geliyor. K vitamin ile birlikte yüksek oranda A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az miktarlarda da B ve C vitamini, diğer mineralleri bünyesinde içerir. Kerevizin kökü ve sapının da çok sağlıklı …

Devamını oku »

Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Adım Atın

Sağlıklı beslenmeye gösterdiğiniz önemin sağlığınıza kattığı değeri biliyor muydunuz? Kanserle beslenme arasındaki bağı 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Bu Önerileri Dikkate Alın! 1.İdeal ağırlığınızı koruyun. 2.Lifli gıdalarla beslenin. 3.Diyetinize karnabahar, brokoli, lahana, ıspanak, Brüksel lahanası gibi hardallı sebzeleri ekleyin. 4.Turunçgiller, havuç ve domatesi daha fazla tüketerek vücudunuzun C, E ve …

Devamını oku »