Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Sağlık

Kansızlığa ve Yüksek Kolesterole Karşı Haftada İki Kez Hindi Eti

by Yemek Zevki Editör
23 Ocak 2015
in Sağlık
468 25
0
Kansızlığa ve Yüksek Kolesterole Karşı Haftada İki Kez Hindi Eti
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

etKansızlık şikayeti olan kişilerin demir mineralinden zengin beslenmesi gerekiyor.  Kırmızı et, proteinden ve demir minareli açısından oldukça zengindir; haftada 2 kez tüketmek gerekir. Kırmızı etten sonra tüketimine dikkat edilmesi gereken bir diğer besin de hindi eti olmalıdır. Hindi etinin de demir minerali içeriği oldukça fazladır.

Hindi etinin bir diğer olumlu yönü; kırmızı ete göre kolesterol seviyesinin oldukça düşük olmasıdır.  Kansızlık şikayeti olan kişiler, kırmızı et tüketimini abartabiliyorlar ve bu durumun sonucunda kandaki kolesterol seviyesi yükselebiliyor diyen Beslenme Uzmanı İpek Ağaca,  bu açıdan bakıldığında hindi etinin çok değerli olduğunu belirtti.

Ağaca;  ‘Hindi eti, çok lezzetli ve sağlıklı olmasına rağmen; düzenli hindi tüketme alışkanlığımız maalesef yok. Sağlıklı beslenme programında; kansızlığa karşı korunmak, kolesterol alımını engellemek, kaliteli protein alımına katkı sağlamak için haftanın 2günü hindi eti tüketmeye özen göstermeliyiz. ‘ dedi.

Hindi eti, tavuk etine göre daha yüksek miktarda demir minerali içerdiğinden özellikle kansızlığı olan kişiler tarafından tercih sebebi olmalıdır. Hindinin göğüs eti veya but etini düdüklü tencerede, sote şeklinde wok tavada veya fırında pişirerek tüketebilirsiniz. Demir’in vücut tarafından emilimini arttırmak için;hindi etinizin yanında bol yeşil salata tüketmeye özen göstermeli.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber:  “Kırmızı etsiz bir yaşam sağlıklı değil”

Next Post

Koska 2015’te Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Koska 2015’te Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor

Koska 2015’te Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki