Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler 22 Mayıs Dünya Obezite Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, obezitenin her geçen gün arttığını ve artık obezitenin bir halk sağılığı sorunu olduğunu söyledi. Beslenme anne karnından başlayıp, ölüme kadar devam eden fizyolojik bir süreçtir. Beslenme sadece karın doyurmak değildir. Büyüme ve gelişim sağlanabilmesi için besin öğelerinin yeterli miktarda alınmasıdır. Beslenme de …
Devamını oku »Sağlık
Eti doğru pişirme yöntemleri
Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, eti doğru pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, yaptığı açıklamada, etin yumuşaklığı; hayvanın türüne, yaşına, kas ve yağ dokusu miktarına, beslenmesine, kesildikten sonraki dinlenme durumuna göre değiştiğini belirterek, “İyi beslenmemiş hayvan eti ile çok hareket eden hayvanın eti sert olur. Bu nedenle hayvanın çeşitli yerlerinden elde edilen etlerde farklı pişirme yöntemi …
Devamını oku »Hastalıklara İyi Gelen 7 Sebze
İnsan DNA’sını doğrudan etkileyen ve olumlu yönde geliştiren sebzeler olduğunu söyleyen Diyetisyen Emre Uzun, hayat kurtaran bu 7 sebzeyi beslenmenize kattığınızda hayat sürenizin de uzayacağını belirtiyor. Hangimiz istemez ki daha uzun ve sağlıklı bir hayatımız olsun. Sevdiklerimiz ve kendimiz sağlık açısında daha kaliteli bir yaşam sürmek istiyorsak bunun beslenmeyle doğrudan ilişkisi olduğunu söyleyen Diyetisyen Emre Uzun önemli altın kurallar veriyor. …
Devamını oku »Diyabete Karşı Sağlık Profesyonellerinin İşbirliği
Uluslararası Rotary’nin “Mesleki Eğitim Takımı” projesi kapsamında düzenlenen Uluslararası Diyabet Çalıştayı, altı ülkenin sağlık profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti. Gelişmekte olan ülkelerde nüfusun yüzde 5’ini etkileyen diyabet, ölüm nedenlerinde 7’nci sırada… Rotary’nin girişimleri ile Türkiye, Afganistan, Pakistan, Kenya, Tanzanya ve Avustralya’dan sağlık profesyonelleri, uygulamalardaki pratikleri paylaşarak, bu ülkelerde diyabet yayılımını azaltmak ve diyabet yönetimini geliştirmek amacıyla işbirliğine gidiyor. Uluslararası Rotary’nin “Mesleki Eğitim …
Devamını oku »Süte Alerjisi Olanlara Alternatif Süt Önerileri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gülünay; antioksidan yapıları ile bağışıklık sistemini güçlendiren, alternatif süt çeşitleri ile ilgili bilgi verdi. Sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri de süttür. Alıştığımızın dışında tüketilen badem, soya ve hindistancevizi gibi bitkisel sütler ise içeriğinde barındırdığı mineraller sayesinde vücut sağlığının korunmasında etkili rol oynar. Beslenme programınıza inek sütü dışında başka bir süt çeşidini eklemenin iyi bir alternatif …
Devamını oku »Çağın Vebası Obeziteden Kurtulmanın 5 Yolu
Dünyada ve ülkemizde obezite sayısı gittikçe artıyor. Hem sağlığı olumsuz etkiyen hem de tüm dünyaya sağlık harcamalarında büyük bir yük getiren obeziteden 5 önemli adım ile kurtulunuz. 22 Mayıs Dünya Obezite Günü verilerine göre 2008 yılında obez kişi sayısı 400 milyonken 2015’te 700 milyona, fazla kilolu sayısı 1.4 milyarken 2.3 milyara kadar çıktı. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de 12 yıl içinde obezite …
Devamını oku »Kekik metabolizmayı hızlandırıyor!
Kekiğin metabolizmaya faydalarını biliyor musunuz? Diyet yapsam da bir türlü kilo veremiyorum diyorsanız sorunu metabolizmanızın hızında aramalısınız. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar metabolizma hızlandırma yollarını anlattı. İşte kekiğin faydaları. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, Metabolizmayı hızlandıran yiyecek ve içecekler konusunda şunları kaydetti; “Et ve türevleri: Özellikle termojenik etki dediğimiz (besinleri sindirirken vücudun harcamış olduğu enerji) etkinin en yüksek seviyede olduğu besin grubudur. Bu besin …
Devamını oku »Sebze Sıkılaştırıyor, Kilo Verdiriyor!
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla kilo problemi yaşayan kişilerde de çeşitli diyet listeleriyle zayıflama telaşı başladı. Uzmanlar yaza sağlıklı ve formda girmek isteyenlere önemli uyarılarda bulunuyor. Sağlıklı zayıflamak ve cildin güzelleşmesi için salata ve sebze yemeklerin özelliklerinden yararlanılmasını tavsiye ediyor. Diyetlerde yenen salatalara eklenen yağ ve diğer gıdalar hata! Salataya eklenen ceviz, badem, peynir ve havuç gibi besinler salatayı ana yemek haline …
Devamını oku »Isıtıldığında Rengi Değişen Sütü İçmeyin
Süt tüketimi, bebeklik döneminden yaşlılığa kadar her yaş grubu için büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir yaşam için günde 2 bardak süt içilmesi gerekiyor. Oysa bebeklerin vazgeçilmez gıdası sütün, insan sağlığına sayısız faydası bulunuyor. Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Elif Erdem Özcan, “21 Mayıs Dünya Süt Günü” öncesi, sütün faydaları ve çocuklara sütü sevdirecek sağlıklı tarifler …
Devamını oku »Dengeli Beslen, Harekete Geç
Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticisi Şenpiliç & İSMEK işbirliği ile geleceğin sağlıklı bireylerinin yetişmesi amacıyla, beslenme ve egzersiz konusunda bilinçlendirme kampanyası başlatıldı. 500 ev kadınının katılımıyla gerçekleşen ilk etkinlikte uzmanlar, dengeli beslenme ve egzersizin önemini anlattı. Şenpiliç ,“Dengeli Beslen, Harekete Geç” kampanyasını önümüzdeki aylarda Türkiye geneline taşıyacak. Obezite, dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de tehdit ediyor. Son yapılan araştırmalar Türkiye’de …
Devamını oku »