Yeni modelleme araştırması, tipik Amerikan beslenme düzenine yalnızca 25-30 gram ceviz eklemenin tüm yaşam evrelerinde birçok besinsel fayda sağlayan basit bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Indiana Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu-Bloomington’daki araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışma, normalde kuruyemiş yemeyen çocuk ve yetişkinlerin beslenme düzenine 25-30 gram (ya da bir avuç) ceviz eklenmesinin diyet kalitesini ve halk sağlığı açısından önem taşıyan ve …
Devamını oku »Sağlık
Ceviz tüketenlere bir iyi haber daha!
Ceviz tüketiminin, akademik strese karşı koruyucu bir etkisi olduğu ve uykuyu iyileştirme potansiyeli taşıdığı yeni bir araştırmayla ortaya kondu. Üniversite öğrenciliği, hayatın en stresli dönemlerinden biridir. Aslına bakılırsa her 10 üniversite öğrencisinden sekizi sık sık stres yaşadığını bildirmekte ve üniversite öğrencilerinin %61’i anksiyete, depresyon ya da diğer ihtiyaçları için danışmanlık almaktadır. University of South Australia’daki araştırmacılar tarafından yürütülen ve Nutrients …
Devamını oku »Sağlıkla yaşlanmak için günde bir avuç ceviz tüketin
Yeni yapılan bir araştırma, cevizlerin yaşlılıkta daha iyi bir sağlığa köprü olabileceğini ortaya koydu. 20 yıllık beslenme geçmişini ve 30 yıllık fiziki ve klinik ölçümleri inceleyen araştırmacılar, erken yaşlarda ceviz yiyen katılımcıların fiziksel olarak daha aktif olduklarını, daha kaliteli beslendiklerini ve yaşlandıkça daha iyi bir kalp hastalığı risk profiline riskine sahip olduklarını bulguladı. Bu yeni bulgular; Ulusal Kalp, Akciğer ve …
Devamını oku »Şeftalili Puding
Malzemeler: 1/2 litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşıı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşıı tuzsuz tereyaı 1 tatlı kaşıı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 2 adet şeftali Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli …
Devamını oku »Ceviz, Alzheimer hastalığı ve sağlıklı bir beyin arasındaki ilişki
Araştırmalar, sağlıklı bir diyetin genel sağlığa ve beyin sağlığına katkıda bulunduğunu gösteriyor. Yapılan çalışmalar, cevizlerin bilişsel işlevlerde ve Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif rahatsızlıklarda faydalı bir rol üstlenerek beslenme düzenlerinin önemli bir parçası olabileceğini ortaya koyuyor. 2022 yılında yapılan yeni bir klinik öncesi hücre tabanlı çalışma, ceviz ve bilişsel işlev arasındaki bağlantıyı daha da araştırarak ceviz yağının Alzheimer hastalığının ilerlemesinin belirteçlerini …
Devamını oku »Kavrulmuş Cevizli Pancar Salatası
Malzemeler: • 500 gram kırmızı pancar • 1 çorba kaşıı toz şeker • 1 tatlı kaşıı tuz • 2 litre su • 1 kutu bebe rokası • 2 adet sarı domates (çeri de olabilir) • 2 çorba kaşıı kalın doranmış California cevizi • Ufalanmış rokfor peyniri • Taze çekilmiş karabiber Sosu İçin: • 1 adet arpacık soan, inci kıyılmış • …
Devamını oku »Ramazan Ayında Kilomuzu Nasıl Kontrol Etmeliyiz?
Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Çelik Diyet döneminde korkulan zaman dilimlerinden biri olan Ramazan ayındayız… Ramazan döneminde beslenme zamanlarımız normal günlerin tam tersine dönmekte; peki bu durum kilo kontrolünü nasıl etkiliyor, oruç bağışıklığımızı düşürüyor mu, kilo vermeye çalışan bireyler için Ramazan ayı nasıl değerlendirilmeli, gelin beraber inceleyelim. Öncelikle bağışıklık sistemimizin oruca tepkisinden başlayalım. “Oruç tutmak bağışıklığı düşürür” veya “oruç tutmak …
Devamını oku »Bayram kilolarını kontrol etmek için 6 ipucu
Ramazan bayramını rahat geçirmenin ve kilo kontrolü sağlamanın elimizde olduğunu kaydeden Diyetisyen İrem Çelik, bayramda kiloyu kontrol etmenin 6 adımını açıkladı. Ramazan ayında beslenme saatlerinin geç saatlerde olması ve öğün sayısındaki azalmalar sebebiyle, bayramda yenmesi gerekenden çok daha fazlasını yeme arzusu doğabiliyor ve ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizma, sindirim problemleri yaşamamıza sebep oluyor. Bayramların olmazsa olmazları olan şerbetli tatlılar, çikolatalar, …
Devamını oku »Mide Spazmı hakkında bilmek istediğiniz her şey…
Mide spazmı oldukça ağrılı olan, mide kaslarının ani kasılmaları sonucu ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Mide kasılmalarına bağlı olarak görülen karın ağrıları genellikle karnın sol kadranında meydana gelmektedir. Mide spazmı hastalığına bağlı olarak görülen karın ağrıları altta yatan nedene göre şiddeti değişiklik gösterebilir ve çevre dokulara yayılabilir. Mide kaslarının ani ve hızlı bir şekilde kasılmasına ve mide spazmına neden olmasına …
Devamını oku »Bilimsel gerçekler popüler hurafelere karşı
MÜMSAD Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ İnsanın varlığını sürdürebilmesinin yanı sıra sosyalleşme ve keyif için de vazgeçilmez olan yeme içme, popülaritesini hiçbir zaman kaybetmeyecek bir alan. Herkes yemek yiyip hazırladığı için gıda ve beslenme konuları da yine doğal olarak herkes tarafından konuşuluyor. Ancak ortada dolaşan bilgilerin çoğu doğru değil; ne de olsa referanssız bilgi üretmek de hurafelerin yayılmasını sağlamak …
Devamını oku »