Malzemeler:
150 gram tereyağı
1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri
5 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
150 gram eritilmiş bitter çikolata
1 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı un (silme)
100 gram kayısı marmeladı
Çikolatalı Kaplaması İçin:
150 ml. krema
250 gram bitter çikolata (kuvertür)
30 gram tereyağı
Sacher Torte Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin, ılınmaya bırakın.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeri ile birlikte bir kaba alın. Mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. En son eritilmiş çikolatayı ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
Yumurta aklarını toz şekerle birlikte, cam bir kapta köpük köpük olana dek iyice çırpın. Çikolatalı karışım ile yumurta aklı karışımı bir kapta birleştirin. Elenmiş unu da ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice yedirin.
Karışımı yuvarlak bir kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 1 saat kadar pişirin. Fırından alıp ızgara telin üzerine aktararak soğumaya bırakın.
Kek soğuyunca enine üç eşit parçaya kesin. Katların arasına kayısı marmeladından sürün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Çikolata sosu için; Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın, kıyılmış çikolataları ve tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırıp çikolatanın erimesini sağlayın. Pürüzsüz bir sos elde edin ve bu sosla kekin her tarafını kaplayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.