Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Sacher Torte

by Yemek Zevki Editör
19 Mart 2014
in Pasta Tarifleri
483 10
0
Sacher Torte
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sacher

Malzemeler:

150 gram tereyağı

1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri

5 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)

150 gram eritilmiş bitter çikolata

1 kahve fincanı toz şeker

1 su bardağı un (silme)

100 gram kayısı marmeladı

Çikolatalı Kaplaması İçin:

150 ml. krema

250 gram bitter çikolata (kuvertür)

30 gram tereyağı

Sacher Torte Hazırlanışı:

Çikolatayı benmari usulü eritin, ılınmaya bırakın.

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeri ile birlikte bir kaba alın. Mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. En son eritilmiş çikolatayı ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.

Yumurta aklarını toz şekerle birlikte, cam bir kapta köpük köpük olana dek iyice çırpın. Çikolatalı karışım ile yumurta aklı karışımı bir kapta birleştirin. Elenmiş unu da ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice yedirin.

Karışımı yuvarlak bir kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 1 saat kadar pişirin. Fırından alıp ızgara telin üzerine aktararak soğumaya bırakın.

Kek soğuyunca enine üç eşit parçaya kesin. Katların arasına kayısı marmeladından sürün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin.

Çikolata sosu için; Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın, kıyılmış çikolataları ve tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırıp çikolatanın erimesini sağlayın. Pürüzsüz bir sos elde edin ve bu sosla kekin her tarafını kaplayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Elmalı Strudel

Next Post

Eker’den vazgeçilmez bir klasik

Yemek Zevki Editör

Next Post

Eker’den vazgeçilmez bir klasik

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki