Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Saç Kavurma

Saç Kavurma

sac-kavurma

Malzemeler

1 kilo et

1 adet domates

2 adet biber

Terbiyesi İçin:

Süt veya yoğurt

Zeytinyağı

1 adet soğan

Hazırlanışı

Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt  ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.

OKU ➤  Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nden Geleneksel Demirhindi Şerbeti  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir