Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri » Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

2493

Malzemeler:

1,5 demet taze reyhan

1,5 litre kaynar su

3 adet limon tuzu

6 çorba kaşığı toz şeker

1 adet tarçın çubuğu

1 adet yıldız anason

Hazırlanışı:

Reyhanları yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Sürahinin içine aktarın. Limon tuzunu, şekeri, tarçın çubuğunu ve anasonu ilave edin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. 1 saat kadar bekletin. Soğuyunca süzgeç yardımı ile başka bir şişeye aktarın.

OKU ➤  Taze çilek zamanı çileğin kompostosunu yapmalı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir