Ramazan pidesi
Ustası tarafından yapılıp odun ateşinde pişen mis gibi pidenin yeri ayrı olsa da, siz de evinizde Ramazan pidesi yapabilirsiniz.
Ramazan Pidesi
(1 Adet)
Malzemeler:
Hamuru için:
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya (10 gram)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
4 yaprak kurutulmuş domates
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Birinci Aşama:
Elenmiş unu, tuzu, şekeri ve mayayı bir kapta harmanlayın. yumurtayı oda ısısında ılınmış tereyağını, ince doğranmış kuru domatesi, ılık su ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streçleyin. Oda ısısında mayalanması için 1 saat bekletin.
İkinci Aşama:
Hamuru bir kez daha yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Elinizle bastırarak Ramazan pidesi büyüklüğünde açın.
Üçüncü Aşama:
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Hamurun üzerinde bir spatula yardımı ile kesikler oluşturun. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha mayalandırın.
Dördüncü Aşama:
İkinci mayalanma işlemi bittikten sonra hamurun üzerine önce yumurta sarısı sürün sonra da çörek otu ve susam serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20- 25 dakikada pişirin.