Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Ağır Ateşte Pişmiş Tavuk Rolet

Ağır Ateşte Pişmiş Tavuk Rolet

75

Ağır Ateşte Pişmiş Tavuk Rolet Malzemeler:

> 1 bütün tavuğun göğüs kısımları (tavuğun derisini yavaşça yırtmadan güzelce çıkarın)

> 1 adet limon

> 1 adet sarı biber

>1 adet kırmızı biber

> 20 gram toz Antep fıstığı

> 10 gram acı sos

> 3 adet bürüksel lahanası

> 1 adet portakal

> 20 gram soya sos

> 10 gram tereyağı

> 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Öncelikle tavuk göğüslerinizi güzelce çıkarın, kemik kalmasın. Çıkardığınız deriyi rulo şeklinde sarın ve streç filimle sıkıca sarın. Hava almayacak şekilde su dolu tencerede 1 saat kaynatın. 1 saattin sonunda yavaşça streçten çıkarın ve yumurta sarısını her yerine sürüp, derin yağda kızartın. Haşlanmış bürüksel lahanasını ve biberleri zevkinize göre doğrayıp tabağa dizin. Pişen tavuğu fotoğrafta olduğu gibi roller halinde kesin ve servis tabağına güzelce dizin. Soya sos, portakal suyu hafif erittiğiniz tereyağı karışımını üzerine gezdirin ve servis yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir