Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Parmesan Peynirli Sarımsaklı Çubuklar

by Yemek Zevki Editör
02 Nisan 2014
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Parmesan Peynirli Sarımsaklı Çubuklar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1922

Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık su

2 çorba kaşığı toz şeker

1 paket kuru maya

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

3,5-4 su bardağı un

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

2-3 diş ince ezilmiş sarımsak

Yarım su bardağı parmesan peyniri

Hazırlanışı

Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri aktarın. Yaklaşık 5 dakika erimesini bekleyin. Zeytinyağı ve tuzu da katın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek en az 10  dakika yoğurun. Başka bir tarafta da tereyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.  Un serpilmiş bir tezgahın üzerinde hamuru geniş bir kare olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Sarımsaklı tereyağından her tarafına sürün. Kalan sarımsaklı tereyağını daha sonra kullanmak üzere ayırın. En son parmesan peynirini de serpiştirin. Hamuru her iki tarafından dikkatlice ikiye katlayın. Bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin her iki tarafından karşılıklı bükün. Yağlı kağıt serilmiş tepside 10 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alır almaz  üzerlerine tekrar fırça yardımıyla sarımsaklı tereyağından sürün ve arzuya göre kaya tuzu serpiştirin.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Siemens Sensor for Senses İle Siyahın Asaletini Mutfağa Taşıyor

Next Post

Kara Buğday (Greçka) Kısırı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kara Buğday (Greçka) Kısırı

Kara Buğday (Greçka) Kısırı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki