Özbek Mantısı İçin Gerekli Malzemeler
300 gram un
2 bardak su
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme:
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 adet soğan
1 bardak su
350 gram yağsız kıyma
(4 Kişilik)
Özbek Mantısı Hazırlanışı
Yufka içinde et parçacıkları ve özel şekillendirilmiş görüntüsü ile tereyağı, nane, pul biber ile tatlandırılmış farklı bir mantı çeşididir. Malzemeyi yoğurarak hamur haline getirin ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra ince bir şekilde yufka şeklinde açın. Arzu ettiğiniz boyutta keserek, iç malzemeyi koyup, gül şeklinde kapatın. Hazırladığınız mantıyı derin bir tavaya koyduğunuz su içerisinde mantılar su üstüne çıkana dek kaynatın (Takriben 15 dakika). Başka bir tavada, 1 yemek kaşığı tereyağını, yarım çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber ile 5 dakika kavurun. Yoğurdu (sarımsaklı veya sarımsaksız) servis tabağına aldığınız mantının üzerine dökün, son olarak baharatlı tereyağını üzerine gezdirin.