Fotoğraf: Hande Göksan – Hazırlayan: Müşerref Kartaler – İnci Bak
(1 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet orta boy patates
1 adet küçük boy kabak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 dal kıyılmış taze kekik
Birkaç dal kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı labne peyniri
Hazırlanışı:
Yumurtaları, kıyılmış yeşillikleri ve labne peynirini bir kasede iyice çırpın. Patatesin ve kabağın kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp doğranmış patatesleri yumuşayana dek kavurun. Doğranmış kabağı da ekleyip birkaç dakika daha kavurun. En son çırpılmış yumurtalı karışımı ilave edin. Omletin diğer tarafını spatula yardımı ile çevirip kızarmasını sağlayın. Sıcak servis yapın.
#otluvepatatesliomlet #omlet #omlettarifi #omletyap #kahvaltı #kahvaltısaati