Malzemeler:
• 1 kilo karışık ot (pazı, pırasanın yeşil kısmı, ıspanak, ısırgan otu gibi)
• 1 adet soğan
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
Ekmek hamuru için:
• 5,5 su bardağı mısır unu
• 1 kahve fincanı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 kahve fincanı soğuk su
• 6 kahve fincanı sıcak su
• 1 çorba kaşığı (üzeri için) ılık su
Otlu Mısır Ekmeği Tarifi:
Yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra irice kıyın. Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp fazla suyu varsa suyunu süzgeç yardımıyla süzün. İç harcınız hazırdır.
Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuzunu ekleyip harmanlayın. Sırasıyla sıvı yağı ve soğuk suyu ekleyin. Çok az karıştırıp sıcak suyu ilave edin. Unlu karışımı tahta bir kaşıkla karıştırın. Kaşığa yapışmayacak hale gelince hamurun yarısını yağlanmış, çapı 26-28 cm’lik ve en fazla bir parmak yüksekliğinde çukur bir kaba aktarın. Üzerine otlu karışımı yayın ve kalan hamuru dökün. Kaşığın ters yüzü ile iyice düzleştirdikten sonra en son 1 çorba kaşığı ılık suyu gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Editörün notu: Bu tarifi iç malzemesi olmadan sade olarak da hazırlayabilirsiniz. Sadece mısır unu ile hazırlanan bu tarif aynı zamanda gerçek bir mısır ekmeği tarifidir.