Otlu Gözleme İçin Malzemeler;
4 adet yufka
250 gram ıspanak
Yarım demet maydanoz
4 sap taze soğan
4-5 dal taze nane
Yarım demet dereotu
100 gram ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
(4 Kişilik)
Hazırlanışı
Ispanağı yıkayıp doğrayın. Tuz ilavesiyle ovun. Suyunu süzdükten sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan ile karıştırın. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştırıp içi hazırlayın.
Yufkaları tezgah üzerine yayın, ortasına iç malzemeden koyup yufkayı 4’e katlayın. İç malzeme ve yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Az sıvı yağ konmuş tavada 2 tarafını da pişirerek servis tabağına alın.