Malzemeler:
Bisküvili tabanı için:
1 su bardağı fındık içi
1 paket petibör bisküvi
1 paket burçak bisküvi
2 çorba kaşığı vişne suyu
Kreması için:
200 gr labne peyniri
100 gr lor peyniri (tercihen Ayvalık loru veya tatlı lor)
200 ml krema
1 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Orman meyveli karışım için:
1 büyük kase ahududu, dondurulmuş vişne, böğürtlen karışımı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 kahve fincanı çilek suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
Ayrıca pudra şekeri
Orman Meyveli Pasta Hazırlanışı:
Bisküvili taban için tereyağını eritip ılıtın. Ilınınca bisküvileri, fındık içini ve vişne suyunu mutfak robotuna alın. Hamur kıvamına gelene dek ezin. Hamuru kelepçeli yuvarlak kalıba elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 15 dakika kadar bekletin.
Peynirli karışım için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Peynirleri, unu ve kremayı ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Karışımı bisküvili kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın. Oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın.
Orman meyveli karışım için tüm çilek suyunu, toz şekeri ve nişastayı karıştırın. Meyvelerle birlikte sos tenceresine alın. Meyveleri zedelemeden hafifçe karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz pastanın üzerine dökün. Birkaç saat daha beklettikten sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpip servise hazır edin.