Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Orman Meyveli Pasta

by Yemek Zevki Editör
09 Mart 2014
in Pasta Tarifleri
478 15
0
Orman Meyveli Pasta
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1516

Malzemeler:

Bisküvili tabanı için:

1 su bardağı fındık içi

1 paket petibör bisküvi

1 paket burçak bisküvi

2 çorba kaşığı vişne suyu

Kreması için:

200 gr labne peyniri

100 gr lor peyniri (tercihen Ayvalık loru veya tatlı lor)

200 ml krema

1 çorba kaşığı un

4 adet yumurta

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Orman meyveli karışım için:

1 büyük kase ahududu, dondurulmuş vişne, böğürtlen karışımı

1 tatlı kaşığı nişasta

1 kahve fincanı çilek suyu

2 çorba kaşığı toz şeker

Ayrıca pudra şekeri

Orman Meyveli Pasta Hazırlanışı:

Bisküvili taban için tereyağını eritip ılıtın. Ilınınca bisküvileri, fındık içini ve vişne suyunu mutfak robotuna alın. Hamur kıvamına gelene dek ezin. Hamuru kelepçeli yuvarlak kalıba elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 15 dakika kadar bekletin.

Peynirli karışım için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Peynirleri, unu ve kremayı ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Karışımı bisküvili kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın. Oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın.

Orman meyveli karışım için tüm çilek suyunu, toz şekeri ve nişastayı karıştırın. Meyvelerle birlikte sos tenceresine alın. Meyveleri zedelemeden hafifçe karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz pastanın üzerine dökün. Birkaç saat daha beklettikten sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpip servise hazır edin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Sebzeli ve Çok Peynirli Ravioli

Next Post

Ekmek Üstü Baharatlı Peynir

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ekmek Üstü Baharatlı Peynir

Ekmek Üstü Baharatlı Peynir

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki