> 2 çorba kaşığı ince bulgur
> 2 adet domates
> 2 dal taze soğan
> 2 demet maydanoz
> 2 adet limonun suyu
> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
> Yarım demet nane
> 1 küçük kase nar tanesi
> 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Narlı Tebbule Hazırlanışı:
Maydanozu ve naneyi yıkayıp kağıt havlu veya kumaş bir peçetenin üzerine aktarın. Yeşillikleri kurumaya bırakın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip domatesleri zar şeklinde doğrayın. İnce bulguru geniş bir salata kasesine aktarın. Yeşil soğanı, domatesleri, maydanozu, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. İyice harmanladıktan sonra en son (hemen kararmasın diye) ince kıyılmış taze naneyi de ekleyin. İsteğe göre nar taneleri ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyip servise hazır edin.
Editörün notu: Tebbule Lübnanlılar’a ait geleneksel bir yemek çeşididir. Tarif, süslemek için kullandığımız nar taneleri dışında en geleneksel metotla hazırlanmıştır.