Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mısır Unlu Ekmek

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2017
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Mısır Unlu Ekmek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mısır Unlu Ekmek

(4 Kişilik)

Mısır Unlu Ekmek İçin Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık su
5 gram kuru maya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
125 gram mısır unu
100 gram buğday unu
10 yaprak kurutulmuş domates
1 yemek kaşığı susam

Mısır Unlu Ekmek

Mısır Unlu Ekmek Hazırlanışı:

1,5 su bardağı ılık su ile kuru mayayı karıştırın. 10 dakika bekleyin.
Hamur yoğurma kabına yumurtayı, şekeri, tuzu, sütü ve zeytinyağını aktarın. Karıştırın.
Unları ve mayalı suyu ekleyin. Cıvık bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
En son zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi ekleyin.
Elde ettiğiniz cıvık hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına aktarın.
Üzerine susam serpin. Oda ısısında biraz daha mayalanması için yarım saat bekleyin.
Beklettiğiniz cıvık hamuru 200 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.

Lezzet tamamlayıcısı:
Süzme yoğurdu kıyılmış otlarla birlikte karıştırın. Ekmeğinizi yoğurda batırarak yiyebilirsiniz.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
Yapım ve Styling: İnci BAK

Tags: Mısır Unlu EkmekMısır Unlu Ekmek HazırlanışıMısır Unlu Ekmek İçin Malzemeler
Previous Post

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek

Next Post

Siyah Makarna

Yemek Zevki Editör

Next Post
Siyah Makarna

Siyah Makarna

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki