2015’in herkese mutluluk, huzur ama en çok da sağlık getirmesini diliyorum. Bu sene de her sene olduğu gibi sağlığın yolunun en çok mutfaktan geçtiğine inanıyorum. Özellikle ara öğün atıştırmalığı niyetine, tatlı seven mini gurmelere kuru yemişli toplar, tuzlu seven mini gurmelere de ev cipsiyle birlikte humuslu bir dip sos hazırladım.
Ev Cipsi ve Humus Dip Sos
Marketten bir paket cips alın, paketi boşaltıp içine mini gurmenizin sevdiği baharatlarla tatlandırdığınız bu ev yapımı cipslerden yerleştirin. Yanında da cipsi batırıp yemesi için sağlıklı, humus tadında bir dip sos yapın. Mini gurmeniz bunlara bayılacaktır. Dip sosun içerisindeki tahin sayesinde E, C ve B vitaminleri açısından zengin beslenerek kansere ve toksinlere karşı korunacaktır. Cipsler için lavaş ekmeklerini üçgen kestim. Bir kaseye alıp üzerine az zeytinyağı, kekik ve toz kırmızıbiber döküp tahta kaşıkla karıştırarak harmanladım. Fırın tepsime yağlı kağıt serip cipslerimi yerleştirdim. 200 derecede 15 dakika fırınladım. Dip sos için 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, 4 yemek kaşığı tahin, 3 ceviz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı labne peynirini az tuz ile rondodan geçirdim.
Kuruyemişli Toplar
Tatlı atıştırmalıklar seven mini gurmeler için bu kuruyemiş topları tam bir sağlık deposu. Çünkü şeker yerine hurma ile tatlandırdım. Mini gurmeniz hurma sayesinde magnezyum, kalsiyum, potasyum ve bol miktarda A vitamini alacaktır. Bu sayede kabızlık başta olmak üzere hazımsızlık ve sindirim sistemi sorunları iyileşecek, kalp sağlığı korunacaktır. Kuruyemiş topları için 5 adet hurmayı sıcak suda bekleterek yumuşattım. Yarım su bardağı badem, yarım su bardağı ceviz, yarım su bardağı fındık, 1/4 su bardağı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ile rondodan geçirdim. Yuvarlayıp hindistancevizine buladım.