Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta İçin Malzemeler :
4 adet hazır milföy hamuru
Orman meyvesi
Kırmızı meyve marmeladı (böğürtlen, çilek, frambuaz)
Muhallebisi İçin:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: Muhallebisi için; Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika kala tereyağını ekleyin. Tekrar karıştırıp ocaktan alın. Arada bir karıştırarak pütürleşmeden soğutun. Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşattıktan sonra hafif un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile bitiştirip ısıya dayanıklı fazla yüksek olmayan tart kalıbının içine sığacak şekilde açın. Hamurun ortasını çatalla tabanını delmeyecek şekilde çizikler oluşturun ki fırında pişerken fazla kabarmasın. Fırında pişerken çok fazla kabarıyorsa fırının kapağını açıp kaşıkla hafifçe bastırın. Milföy hamuru kızarınca fırından alın. Oda ısısında ılınınca önceden hazırladığınız muhallebiyi dökün. İsteğe göre üzerini orman meyvesi ile süsleyin, orman meyvesi marmeladı ile soslayın. Buzdolabında bekletmeden hemen servis yapın.
Editörün notu: Muhallebinin miktarını iki katına çıkartarak pişirebilir, buzdolabında beklettikten sonra dondurma eşliğinde sunabilirsiniz. Böylece yepyeni bir tarif oluşturabilirsiniz.