Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Meyve Suyu Markası Tropicana’ya Uluslararası Ödül

by Yemek Zevki Editör
13 Kasım 2015
in Haber Turu
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Tropicana Afyon Vişne ile Tropicana Geyve Ayva Nektarları, gurur veren uluslararası ödüllere layık görüldü.

Dünyanın bir numaralı meyve suyu markası Tropicana’nın Türkiye için geliştirdiği yerel meyve lezzetleri arasında yer alan ‘Tropicana Afyon Vişne’ ve Tropicana Geyve Ayva’ Nektarları, Avrupa’nın bağımsız lezzet otoritesi ‘Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (iTQi) düzenlediği ‘Superior Taste Award’ kapsamında iki yıldızla ödüllendirildi.

Türkiye’deki ambalajlı meyve suyu pazarına yerel meyve lezzetleriyle hızlı bir giriş yapan Tropicana, uluslararası saygınlığa sahip ödüle layık görüldü. Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü’nün (iTQi) gerçekleştirdiği ve her yıl çok sayıda yiyecek- içecek markasının katıldığı ‘Superior Taste Award’ a Tropicana Türkiye olarak Geyve Ayva Nektarı ve Afyon Vişne Nektarı ürünleriyle katıldı.  Avrupa’nın en saygın aşçılık ve içecek derneklerinin üyelerinin oluşturduğu iTQi jürisi, Tropicana Türkiye’nin bu ürünlerini tat ve kalite açısından en yüksek değerlendirmelerden biri olan ‘2 Yıldız’ ile ödüllendirdi.

Türkiye’nin yöresel meyvelerini sofraya taşıyor

PepsiCo, Türkiye’de yerel tatlarla üretim yapma stratejisini benimseyerek, dünyanın en çok satan meyve suyu markası Tropicana’yı Haziran 2013 tarihinde ambalajlı meyve suyu piyasasına sundu. Tüketicinin ihtiyaç ve taleplerini belirlemek amacıyla gurme, sosyolog ve antropologların da katılımıyla üç yıl süren araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından tamamen yöresinden alınan meyvelerle üretime başlandı. Tropicana; Bursa Şeftali, Afyon Vişne, Malatya Kayısı, , Anadolu Karışık Meyve, Antalya Nar, Geyve Ayva, Isparta Elma, Akdeniz Turunçgiller nektarları, Amasya 100% Elma Suyu ve Çanakkale %100 Domates Suyu ile sofralarda yerini aldı.

‘Superior Taste Award’

Michelin ödüllü şef ve sömeliyelerden oluşan kanaat liderleri tarafından verilen “Superior Taste Award”, lezzette kalitenin tek damgası olarak kabul ediliyor. 15 farklı milletten oluşan ITQI jürisi, Fransa’nın the Maîtres Cuisiniers ve the Académie Culinaire, the Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, the Federazione Italiana Cuochi, the Jeunes Restaurateurs d’Europe, the Associaciones des Cocineros de España, the World Master Chefs Society, the Verband der Köche Deutschlands ve içecekler için the Association de la Sommellerie Internationale (ASI) gibi, Avrupa’nın en prestijli aşçılık ve içecek derneklerinin üyelerini kapsıyor.

Ürünler kendi özelliklerine göre ödüllendiriliyor. Sadece yüzde 70 ve üzerinde puan alan ürünler bir (iyi lezzet), iki (dikkat çekici lezzet) ve üç (sıradışı lezzet) altın yıldız olmak üzere «Superior Taste Award» ile ödüllendiriliyor. Test sırasında, her bir ürün katı bir duyusal analiz prosedürüne göre kör tadım testine tabi tutuluyor. Değerlendirilen her bir ürün, her bir jüri üyesi tarafından koku, yapı, tad, tadım sonrası, yapı vb. gibi kriterler dikkate alınarak duyusal analiz raporu çerçevesinde dikkatle inceleniyor. Rapor aynı zaman da yorumları ve gerek varsa ürün gelişimi için gerekli önerileri içeriyor.

Tags: Ana YemeklerHamur İşleri
Previous Post

Nişastalı ve Cevizli Kek

Next Post

Simit

Yemek Zevki Editör

Next Post
Simit

Simit

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki