Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Kurabiye Tarifleri

Marmelatlı Kalk Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
10 Mart 2017
in Kurabiye Tarifleri, Tarifler
478 15
0
Marmelatlı Kalk Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Marmelatlı Kalk Kurabiye

(4 Kişilik)

Marmelatlı Kalk Kurabiye İçin Malzemeler

125 gram yumuşak tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
Marmelat veya reçel
Pudra şekeri

Marmelatlı Kalk Kurabiye

Marmelatlı Kalk Kurabiye Hazırlanışı

Yumuşak tereyağını, yumurta ve pudra şekerini şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Un hariç diğer malzemeleri ilave edin.
En son dikkatlice unu ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru yanmaz kağıt arasında merdane ile 1 cm. kalınlığında açın.
Hamuru eşit miktarda kalpli şekillerle kesin ve ortası boş kalacak şekilde tekrar kalp şeklinde kesin.
170 dereceye ayarlı fırında beyaz olacak şekilde pişirin.
Soğuyan kurabiyelerin ortasına marmelatı koyun. Diğer ortası boş kalpler üzerine yapıştırın.
Üzerine pudra şekeri serpin.

Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Şef: Elif ÇITAK

Tags: Marmelatlı Kalk Kurabiye
Previous Post

Evde Doğal Gıda Boyası Nasıl Yapılır?

Next Post

Vitray Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vitray Kurabiye

Vitray Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki