Turuncu İçin, Havuç
Doğal gıda boyası (şurup) için 5-6 orta boy büyüklükte bir havuca 1 kaşık toz şeker atmanız yeterli olur. Havucun hali hazırda şekerli bir yapıya sahip olması sebebiyle dilerseniz şekeri hiç kullanmayabilirsiniz. Ancak yine de tencerede kaynatma işlemini uygulamanız gerekmektedir.
[/nextpage] [nextpage title=”Evde Doğal Gıda Boyası Nasıl Yapılır?” ]Mavi İçin Kırmızı Lahana ya da Yaban Mersini
Kabuklarından rengi alacak olan yaban mersini için 2 su bardağı yaban mersinini 1 toz kaşığı şekerle kaynatabilirsiniz.
Bunun haricinde tıpkı pembe renk elde ettiğimiz gibi bu sefer de kırmızı lahanayı kullanacağız. Kırmızı lahananın kaynama işlemi tamamlandıktan sonra pir paket kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.
Tam Bir Siyah Olmsa Da Siyaha Çok Yakın Olacak Siyah Havuç
Turuncu havuçtaki gibi aynı işlemi siyah havuca da uygulayarak siyah rengine çok yakın koyu bir renk elde edebilirsiniz.
[/nextpage] [nextpage title=”Evde Doğal Gıda Boyası Nasıl Yapılır?” ]
Mor Lazımsa Kırmızı Lahana
Kırmızı lahanada burada devreye giriyor. Adı kırmızı ama rengi mor. Çok güzel! Küçük boy bir lahana için 4-5 kaşık toz şeker kullanmanız yeterli olacaktır. İşlemler hepsinde aynı, katı meyve sıkacağında suyunu sıkıp, kıvam alana kadar şekerle kaynatıyoruz.
[/nextpage] [nextpage title=”Evde Doğal Gıda Boyası Nasıl Yapılır?” ]Yeşil İçin Ispanak
Bir demet ıspanağın suyunu 5-6 yemek kaşığı şekerle kaynatmanız yeterlidir. Renginin koyuluğuna aşık olacaksınız!
[/nextpage] [nextpage title=”Evde Doğal Gıda Boyası Nasıl Yapılır?” ]Sarıyı İçin Aspir ya da Safran Otu
Sarı renk elde etmek için bilinen en doğal yöntemi paylaşmak istedik. Safran ya da aspir otunu toz halinde hamur ve kremalarınıza doğrudan ilave edebilirsiniz. Safranın oldukça pahalı olması nedeniyle kullanabileceğiniz bir alternatifini de vermek istedik. Aspir sarı ve turuncu bir bitki olan aspir, safran gibi kullanım alanı sağlamaktadır.
[/nextpage] [nextpage title=”Evde Doğal Gıda Boyası Nasıl Yapılır?” ]Tuzlular İçin Makarna da Olur, Pizza Hamuru da
Makarna hamurlarını açarken hatta hazırlarının haşlama suyuna ekleyerek elde edeceğiniz rengarenk makarnaları düşünün. Bir de bunları çocuklarınızın ne kadar çok seveceğini. Açacağınız pizza hamuruna bu boyalardan ekleyerek ilgilerini çekmeyi başarabilirsiniz. Unutmamanız gereken bir durum da tuzlu için kullanacağınız meyve ve sebzelerin içine hiçbir şekilde şeker atmamanız gerekir. Tabii ki damak tadınıza göre biraz da olsa atabilirsiniz.
[/nextpage] [nextpage title=”Evde Doğal Gıda Boyası Nasıl Yapılır?” ]Rengarenk Tatlılar İçin Öneriler
Ev yapımı doğal gıda boyalarını hazırlamadan önce bu boyaları ne için kullanacağımızı belirlememiz gerekiyor. Eğer pasta kremalarında, cupcake dolgularında kullanacaksınız yukarıda bahsettiğimiz gibi şeker oranını artırabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız şekerli boyaları ağzı kapalı kavanozlarda 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
[/nextpage]