Dana Lokumları Üçlemesi Malzemeleri:
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
200 gram dilimlenmiş dana bonfilesi
Rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı: Patlıcanı yıkayıp kurulayın, birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Patatesin kabuğunu soyun ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri çukur bir kaba alın. Püre haline gelene dek ezin. Soğuyunca unu, yumurtayı ekleyin. Yoğurup sert bir hamur elde edin. Elinizle rulo şeklinde açıp bıçak ile küp şeklinde kesin. Kaynar suda haşlayıp süzün. Bonfileleri kızgın tavada her iki tarafını kızartın. Servis tabağına önce közlenmiş patlıcanı sonra da kızarttığınız bonfileleri yerleştirin. Patatesten hazırladığınız gnocchi ve rendelenmiş parmesanla birlikte servis yapın.