Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mantı

by Yemek Zevki Editör
10 Ağustos 2013
in Hamur İşi Tarifleri
488 5
0
Mantı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 2 su bardağı tepeleme un
• 3/4 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 150 gram kıyma
• 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
• Kimyon, karabiber
• Kızartmak için sıvı yağ

Mantı Tarifi;
Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu sonra da suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra iki eşit parçaya bölün. Her hamuru avucunuzda yuvarladıktan sonra ıslak bez arasına alın. Hamurları bu şekilde yarım saat dinlendirmeye bırakın. İç malzemesi için; Kıymayı, rendelemiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu bir kasede yoğurun. İç malzemeniz hazırdır. Dinlenen hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine yayın. Önce merdane ile sonra da oklava yardımı ile açın. Açtığınız yufkayı boyuna, daha sonra da enine keserek dikdörtgene yakın çok küçük kare hamurlar elde edin. Her hamurun ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Hamurlardan bir tanesini elinize alın, isteğe göre her iki baş ve işaret parmağınızı kullanarak hamurların kenarlarından tutup ortasında sıkıca yapıştırın veya her iki ucundan tutarak üçgen hamur elde edecek şekilde yapıştırın. Mantı hamurlarını un serpilmiş bir alanda her tarafına un bulaşacak şekilde muhafaza edin. Mantı hamurunu isterseniz kızgın yağda kızartabilir isterseniz birkaç kaşık yağ ile fırçalayıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızartabilirsiniz.

Tags: Ana YemeklerHamur İşleriyöresel yemekler
Previous Post

Tavuklu Siron

Next Post

Mini Karnıyarık

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mini Karnıyarık

Mini Karnıyarık

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki