Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Mantarlı Güveç

by Yemek Zevki Editör
30 Mart 2017
in Sebze Yemekleri
478 15
0
Mantarlı Güveç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mantarlı Güveç

4 Kişilik Mantarlı Güveç

Mantarlı Güveç İçin Malzemeler:

400 gram tavuk eti
2 adet patates
1 çay bardağı bezelye içi
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kapya biber
3 diş sarımsak
400 gram mantar
200 gram brokoli
Sosu İçin:
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Ayrıca:
1 tatlı kaşığı tereyağı

 Mantarlı Güveç

Mantarlı Güveç Hazırlanışı:

İri doğranmış patatesi, zar şeklinde doğranmış havuçları, soğanı, biberleri ve bezelyeyi harmanlayın. Tavuk etlerini ayrı bir kapta ceviz büyüklüğünde doğrayıp karıştırın. İyice ısıtılmış güveç kabına 1 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın ve tavuk etlerini kavurun. Üzerine karıştırdığınız sebzeli karışımı dökün.

Sosu için; Tüm malzemeyi iyice çırpın ve sebzeli karışımın üzerine dökün. En son diş diş sarımsakları serpin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi kısın. Kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Kapağını açıp mantarları, küçük küçük doğradığınız brokolileri ve tereyağını ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.

Tags: Mantarlı Güveç
Previous Post

Etli Güveç

Next Post

Kremalı ve Tavuk Etli Yemek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kremalı ve Tavuk Etli Yemek

Kremalı ve Tavuk Etli Yemek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki