Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

by Yemek Zevki Editör
05 Ekim 2015
in Et Yemekleri
469 24
0
Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mandalina-limonlu-tavuk-eti

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti için Malzemeler:
1 kilo tavuk göğüs eti
1 adet limonun suyu
1 adet mandalinanın suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Garnitürü İçin:
1 kilo taze patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1-2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 tutam kırmızı toz biber

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Hazırlanışı:
Garnitürü için; Taze patateslerin kabuğunu soyup zeytinyağı, şeker, tuz ve toz biberle birlikte harmanlayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın, 200 dereceye ayarlı fırında, patatesleri pişirin. Geniş bir tavaya zeytinyağını, şekeri, mandalina ve limon suyunun yarısını dökün. İyice karamelize olunca yarım kalın jülyen doğradığınız tavuk etlerini yerleştirin. 5 dakika kızartıp diğer tarafını çevirin. Kalan limon ve mandalina suyunu ekleyin. Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alın. Tuzunu ve kıyılmış dereotunu ilave edip tavanın kapağını kapatın. Patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.

Tags: limonlimonlu tavuk etimandalinaMandalina ve Limonlu Tavuk EtiMandalina ve Limonlu Tavuk Eti HazırlanışıMandalina ve Limonlu Tavuk Eti MalzemeleriMandalina ve Limonlu Tavuk Eti Nasıl Yapılırtavuktavuk eti
Previous Post

Mandalina Şurubu

Next Post

Mandalinalı Puding

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki