Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Dünya Mutfağı

Mamaliga

by Yemek Zevki Editör
17 Haziran 2015
in Dünya Mutfağı
488 5
1
Mamaliga
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mamaliga

Mamaliga Malzemeler:

1,5 litre su

250 gram mısır unu

2 çay kaşığı tuz

200 gram tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

Mamaliga Hazırlanışı:

Suyu tencerede kaynatın. Mısır ununu yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırmaya devam edin. Tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alıp bir kasenin içine aktarın ve ters çevirerek şekil verin. Afiyet olsun.

Tags: MamaligaMamaliga HazırlanışıMamaliga MalzemelerMamaliga Tarifiramazan menüleriramazan yemekler
Previous Post

Ispanaklı Gül Börek

Next Post

Kremalı Büzme Börek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kremalı Büzme Börek

Kremalı Büzme Börek

Comments 1

  1. Mujgan says:
    10 yıl ago

    Cok sevdigimiz bir Romanya yemegi. Sahsen sut veya peynirle cok severim. Ama burda Romanya da genelde lahana yapragi sarmasi yaninda yenir veya baligin yaninda. Eger Romanya nin daglik bolgesine gitme firsatiniz olursa cobanlar size cok guzel bir mamaliga pisirip taze sutle veya tuzlu peynirle sunabilirler.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki