Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Kuzu Etli Bayram Pilavı  

by Yemek Zevki Editör
08 Eylül 2015
in Tarifler
473 20
0
Kuzu Etli Bayram Pilavı  
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

KUZU-ETLI-BAYRAM-PILAVKuzu Etli Bayram Pilavı  İçin Malzemeler:

50 gram tereyağı

2 su bardağı pilavlık pirinç

1 adet beyaz soğan

200 gram kuzu eti

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı badem içi

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çay bardağı kuşüzümü

Tuz, taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

3 su bardağı et suyu

5-6 dal kıyılmış maydanoz

(6-8 Kişilik)

Kuzu Etli Bayram Pilavı Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve birkaç damla limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Yıkayıp süzün. Üzümleri küçük bir kasede ılık suda yumuşaması için bekletin.

Kuzu etini zar şeklinde doğrayıp haşlayın. Badem ve dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada kavurun.

Soğanı soyup çok ince kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanı ve pirinci kavurun. Sırasıyla nohudu, kuşüzümünü, haşlanmış eti, tuzu ve baharatını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin. Ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu üzerine serpin. 10 dakika demlendikten sonra servise sunun.

Tags: bayramkurban etikuzu etiKuzu Etli Bayram Pilavıpilavyemek zevki
Previous Post

Butcha Steakhouse Lezzetleri Fark Oluşturuyor

Next Post

Yüzde Yüz Yerli Üretim “Yogolat Frozen Yogurt” Artık Tüm IKEA’larda

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yüzde Yüz Yerli Üretim “Yogolat Frozen Yogurt” Artık Tüm IKEA’larda

Yüzde Yüz Yerli Üretim “Yogolat Frozen Yogurt” Artık Tüm IKEA’larda

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki