Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2017
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek

(6 Kişilik)

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek  Malzemeler:

250 gram buğday unu
100 gram mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
50 gram tereyağı
1 adet yumurta
150 ml. süt
İç Malzemesi İçin:
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
100 gram lor peyniri
100 gram orta yağlı beyaz peynir
5-6 yaprak yarı kurutulmuş domates
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek  Hazırlanışı:

İç malzeme için; Kıyılmış dereotunu, lor peynirini, rendelenmiş beyaz peyniri ve zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi karıştırın.
Unları eleyin, tuz ekleyip harmanlayın.
Hamur yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış tereyağını, yumurtayı ve sütü koyun. 1 tatlı kaşığı limon suyunda köpürttüğünüz karbonatı da ekleyin.
Yavaş yavaş unlu karışımı ilave edin, pürüzsüz ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane ile 1 cm. kalınlığında açın.
Hamurun ortasına boylu boyunca iç malzemeden yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün, mavi haşhaş serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
Yapım ve Styling: İnci BAK

Tags: Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek
Previous Post

Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye

Next Post

Mısır Unlu Ekmek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mısır Unlu Ekmek

Mısır Unlu Ekmek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki