Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Özgür BAKIR
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4-5 adet domates
Yarım demet nane
3-4 dilim peksimet
1 küçük kâse yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
Sosu İçin:
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı chia tohumu
Hazırlanışı:
Sosu için rendelenmiş limon kabuğunu, sızma zeytinyağını, chia tohumunu, limon suyunu, kuru üzümleri ve nar ekşisini küçük bir kavanozda karıştırın. Hazırladığınız bu sosu salatayı servis edene kadar kavanozun kapağı kapalı olacak şekilde bekletin. Domatesleri küp doğrayın. Naneleri yaprak yaprak ayırın. Peksimetleri de küpler halinde olacak şekilde elinizle kırın. Salata malzemesini geniş bir kapta harmanlayın. Servis etmeden önce sosunu döküp harmanlayın.
#kuruüzümlüvepeksimetlisalata #salata #yazsalataları #evdesalatayapımı #evdeyemekzevki