Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Kuru Üzümlü ve Peksimetli Salata

by Hatice Ünal
28 Mayıs 2020
in Günün Tarifi
463 30
0
Kuru Üzümlü ve Peksimetli Salata
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK –  Fotoğraflar: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4-5 adet domates

Yarım demet nane

3-4 dilim peksimet

1 küçük kâse yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)

Sosu İçin:

1 limonun rendelenmiş kabuğu

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı kuru üzüm

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı chia tohumu

Hazırlanışı:

Sosu için rendelenmiş limon kabuğunu, sızma zeytinyağını, chia tohumunu, limon suyunu, kuru üzümleri ve nar ekşisini küçük bir kavanozda karıştırın. Hazırladığınız bu sosu salatayı servis edene kadar kavanozun kapağı kapalı olacak şekilde bekletin. Domatesleri küp doğrayın. Naneleri yaprak yaprak ayırın. Peksimetleri de küpler halinde olacak şekilde elinizle kırın. Salata malzemesini geniş bir kapta harmanlayın. Servis etmeden önce sosunu döküp harmanlayın.

#kuruüzümlüvepeksimetlisalata #salata #yazsalataları #evdesalatayapımı #evdeyemekzevki 

Previous Post

Biftekli Pirinç Salatası

Next Post

Bu yaz sağlıklı yaşam için yeni adımlar atın

Hatice Ünal

Next Post
Ramazan’da vücudu yenilemek

Bu yaz sağlıklı yaşam için yeni adımlar atın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki