Kremalı Büzme Börek İçin Malzemeler:
4 adet yufka
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket krema (200 ml)
1 paket kabartma tozu
Peynirli harç malzemesi:
250 gram tatlı lor peyniri
100 gram ekşi lor peyniri
100 gram ufalanmış beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
(1 Tepsi için)
Hazırlanışı:
Yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı çukur bir kasede çırpın. Kremayı ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. En son kabartma tozunu da ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.
Ayrı bir kapta tüm peynirleri karıştırın.
1 adet yufkayı tam açarak tezgaha yayın. Yufkanın yarısına peynirli karışımın dörtte birini yayın. Boşta kalan yufkayı üzerine kapatarak yarım ay şeklini elde edin. Yufkayı kısa kenarından başlayıp pile şeklinde bitişik olacak şekilde büzün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yan yana yerleştirin.
Yufkaların üzerine kaşık yardımıyla iyice yedirerek kremalı sostan dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.