Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Közde Patlıcanlı Zeytinyağlı Enginar

by Yemek Zevki Editör
29 Haziran 2015
in Tarifler
458 35
0
Közde Patlıcanlı Zeytinyağlı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2001

Malzemeler

5 adet enginar

5 adet arpacık soğanı

2,5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Yarım portakalın suyu

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 adet közlenmiş patlıcan

3 yemek kaşığı çiğ krema

3 tatlı kaşığı tahin

1 çay kaşığı sebze tozu

Yeterince tuz

Hazırlanışı

Limon suyu, portakal suyu, un, su, tuz ve şekeri bir tencerede çırpın. Bu karışımın içerisinde yapraklarını ayıkladığınız enginarları arpacık soğanları ile birlikte kısık ateşte kapağı kapalı şekilde, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ardından soğumaya bırakın.

Patlıcanları ince ince doğrayın ve suyunu süzdürün. Krema, tahin, sebze tozu ve tuz ile iyice karıştırıp enginarların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Barbekü Uzmanı Weber Stephen’in Futbol Elçisi Thomas Müller

Next Post

Güllüoğlu Süt, Üretime Başladı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Güllüoğlu Süt, Üretime Başladı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki