Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek (Özbekistan Mutfağı)
(4 – 6 Kişilik)
Malzemeler
Hamuru İçin:
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı süt
Yeterli miktarda su
Yeterli miktarda tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
İçi İçin:
1 çay bardağı kızılcık marmeladı
1 fincan ceviz içi
Kızartmak İçin:
Yeterli miktarda tereyağı
Hazırlanışı:
Hamuru samsa pide hamuru tarifindeki gibi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar elde ederek 15-20 dakika dinlendirin. Hamurları arzu ettiğiniz boyutlarda açın. İçerisine kızılcık marmeladı ve dövülmüş ceviz ekleyerek kenarlarını 1xbet giriş kapatın. Tavada eritilmiş tereyağının içerisinde kurumayacak ve yumuşak kalacak şekilde kısa süreli kızartma işlemi uygulayın. Arzunuza göre üzerine kızılcık marmeladı ve dövülmüş ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.