Kısır

Puan ver

Kısır Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram ince bulgur
  • 2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası)
  • 2 çorba kaşığı domates salçası 
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane 
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

İnce bulguru ılık suda yıkayıp süzün. Diğer işlemleri yapana kadar bulguru bu kabın içinde bekletin. Yeşillikleri yıkayıp iyice süzün, ince ince kıyın.
Bulgura salçaları ekleyin, iyice yoğurum Kıyılmış yeşillikleri de ekleyip karıştırın. En son zeytinyağını, tuzu ve kimyonu ilave ederek tatlandırın.
Tekrar karıştırın, isteğe göre marul yaprakları eşliğinde servis yapın.

Tavsiye

Nestlé Türkiye’ye yeni CEO

Puan ver 2015 yılından bu yana Nestlé Ukrayna ve Moldova CEO’su olarak görev yapan Ansgar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz