Fatih Şef’ten kolay Ramazan lezzetleri…
İftar ve sahur sofralarınıza renk katmak istiyorsanız Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya’nın size sürprizleri var..!
Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma
(4 Kişilik)
Malzemeler
1 paket renkli pazı yaprakları
100 gram keçi peyniri
100 gram tulum peyniri
100 gram labne peyniri
50 gram ceviz içi
50 gram fındık içi
1 tutam taze nane
1 tutam taze kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates Sosu İçin:
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı
İç harcı için; Fındıkları ve ceviz içini kavurun. Kavrulan iç harca; labne, tulum peyniri ve keçi peynirini de ilave edin ve blenderdan geçirerek yeni bir harç elde edin.
Sarma için; Pazı yapraklarının saplarını kesip sarmanın kolay olması açısından sıcak suda 2 dakika bekletin (Daha fazla beklemesi durumunda pazı renkleri bozulacağından dolayı süreye dikkat etmeniz gerekiyor). Hazırladığınız iç harcı, yumuşayan pazı yapraklarına 1 yemek kaşığı olacak şekilde koyun ve sarın. Üzerine sızma zeytinyağı ve tüm malzemeleri blenderdan geçirerek elde ettiğiniz domates sosu dökün. 160 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin.