Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz
4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet Girit kabağı
1 adet patates
1 adet orta boy havuç
1 adet kapya biber
1 adet kabak
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı labne
1 tutam tuz
3-4 dal dereotu
Hazırlanışı:
Kabakların iç kısımlarını oyarak çıkarın ve yan kısımlarına bir bıçak yardımı ile şeritler atın. Patates, havuç, kabak, yeşil biber ve kapya biberi küp küp doğrayın. Sıvı yağı kızdırın; sırasıyla doğradığınız patatesleri, biberleri ve kabakları pembeleşinceye kadar kızartın. Ardından bir kaba alıp fazla yağlarını çektirip soğutun. Üzerlerine labne peyniri, tuz ve doğradığınız dereotunu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı kabakların içerisine bir kaşık yardımı ile alabildiği kadar doldurun. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
#karışıkkabaksote #kabaksote #sote #bayram #bayrammenü #bayramsofrası #bayramlıktarifler #evdekal #evdeyemekzevki #food #yummy