Ana Sayfa » Etiket arşivi: Karalahana Sarması Hazırlanışı

Etiket arşivi: Karalahana Sarması Hazırlanışı

Karalahana Sarması

  Karalahana Sarması Malzemeler 1 kilo Karalahana 350 gram pirinç 100 gram kuru soğan 100 gram sıvı yağ 30 gram domates salçası 20 gram tuz 10 gram karabiber 30 gram maydanoz 800 gram ılık su   Karalahana Sarması Hazırlanışı Lahanaların saplarını kesin (atmayın, daha sonra kullanılacaktır) ve yapraklarını yıkayın. Kaynayan 400 gram suya, lahanaları ekleyip, 10 dakika haşlayın. Haşlanırken, içerisine …

Devamını oku »

Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Malzemeler: > 500 gram zırhla çekilmiş dana eti (kasabanıza bu şekilde hazırlatın) > 1 kilo karalahana > 100 gram tereyağı > Yarım çay bardağı mısır yağı > 5 adet soğan, > 1 çorba kaşığı salça > 2 adet domates, > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 3 su bardağı et suyu > Tuz, karabiber, pul biber …

Devamını oku »