Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Karalahana Sarması

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tarifler
483 10
0
Karalahana Sarması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

karalahana

 

Karalahana Sarması Malzemeler

1 kilo Karalahana

350 gram pirinç

100 gram kuru soğan

100 gram sıvı yağ

30 gram domates salçası

20 gram tuz

10 gram karabiber

30 gram maydanoz

800 gram ılık su

 

Karalahana Sarması Hazırlanışı

Lahanaların saplarını kesin (atmayın, daha sonra kullanılacaktır) ve yapraklarını yıkayın. Kaynayan 400 gram suya, lahanaları ekleyip, 10 dakika haşlayın. Haşlanırken, içerisine 10 gr. tuz ilave edin. Haşlanan lahanaları buzlu suyun içinde bekleterek soğutun ve süzün. Bir tavayı ocakta ısıttıktan sonra zeytinyağını ekleyin, soğanları ekleyip, 5 dakika kavurduktan sonra domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak, iyice yıkanmış pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar tekrar kavurun. Tavayı, ocaktan indirmeden yakın, kavurduğunuz pirince, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Soğuttuğunuz lahanaları açarak içlerine 10-15 gram olacak şekilde malzemeyi koyun, önce yanlarını kapamak suretiyle sarın. Önceden kesmiş olduğunuz lahana saplarını tencerenin altına dizerek üzerine sarmış olduğunuz lahana dolmalarını dizin. Üzerine 400 gram ılık su ve kalan sıvı yağını koyup, önce yağlı kağıt veya bir tabak ile kapayın, sonra kapağını kapatın. Ağır ateşte, suyunu çekene kadar 35 dakika pişirin. Lahananın mevsimsel özelliklerinin getirdiği kalınlık durumuna göre, daha fazla sürede pişmesi gerekebilir. Piştikten sonra, tencerenin kapağını açmadan soğumasını bekleyin ve servis tabağına dizin. Arzu ederseniz, üzerine limon dilimleri ve maydanoz yaprakları koyarak servis edin.

Tags: Karalahana SarmasıKaralahana Sarması HazırlanışıKaralahana Sarması MalzemelerKaralahana Sarması Tarifi
Previous Post

Trakya Mantısı

Next Post

Mısırlı Göce Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mısırlı Göce Çorbası

Mısırlı Göce Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki