Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Karalahana Sarması

by Yemek Zevki Editör
05 Aralık 2014
in Tarifler
483 10
0
Karalahana Sarması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

13

Karalahana Sarması Malzemeler:

> 500 gram zırhla çekilmiş dana eti (kasabanıza bu şekilde hazırlatın)

> 1 kilo karalahana > 100 gram tereyağı

> Yarım çay bardağı mısır yağı > 5 adet soğan, > 1 çorba kaşığı salça

> 2 adet domates, > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç

> 3 su bardağı et suyu > Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin:

> Yarım çay bardağı mısır yağı

> 3 su bardağı et suyu

Karalahana Sarması Hazırlanışı:

Karalahananın saplarını kestikten sonra yumuşayana dek haşlayıp süzün ve bir kenara alın. Et, tereyağı ve mısır yağını bir tencereye alıp et suyunu çekene kadar kavurun. Kıyılmış soğanı soyup küp doğranmış patatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Yıkanıp süzülmüş pirinç, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Bir adet lahana yaprağını düz bir zemine serin. Üzerine iç harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Lahana ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine karalahana serin ve üzerine sarmaları yerleştirin. Üzerine mısıryağı ve et suyu gezdirin. Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine yerleştirin ve tencerenin ağzını kapak ile kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tags: Karalahana SarmasıKaralahana Sarması HazırlanışıKaralahana Sarması MalzemelerKaralahana Sarması Tarifi
Previous Post

“En Beğenilen Marka” Pınar  

Next Post

Güveçte Kuru Fasulye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki