Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK
(8-10 Kişilik)
Karadut Şerbeti
Malzemeler:
1 kilo taze karadut
2,5 litre su
1,5 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Karadutları yıkayıp süzdükten sonra cam bir kaba alın. Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp oda ısısında en az 6 saat kadar bekletin. Oda ısısında en az 6 saat kadar beklettiğiniz şekerli dutu bir tencereye aktarın. Şekerli dutu tencereye aktardıktan sonra üzerine suyunu ilave edin. Orta ateşte 25 dakika kaynatın. Kaynayan karadut şerbetini ocaktan alın. Ilınınca ince telli bir süzgeç yardımı ile meyvelerin posasını ezerek suyunu süzün.
Karadut Reçeli
500 gram taze karadut
500 gram toz şeker
Yarım litre su
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı tuzsuz tereyağı
Hazırlanışı:
Su ile şekeri kıvam alana dek kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz karadutları kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını da ekleyip meyveleri zedelemeden hafifçe karıştırın. Reçel oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın.
Servis Önerisi: Dilimlenmiş baget ekmekleri kızartın, üzerine krem peynir sürün, reçeli dökün.
#karadutşerbeti #karadut #karadutlutarifler #food #yemek #evdeyemekzevki #tarif #lezzet #tatlıtarifler #pratiktarifler #karadutreçeli #karadutşerbetivereçeli