Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Karadut Şerbeti ve Reçeli

by Hatice Ünal
02 Haziran 2020
in Günün Tarifi
468 25
0
Karadut Şerbeti ve Reçeli
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(8-10 Kişilik)

Karadut Şerbeti

Malzemeler:

1 kilo taze karadut

2,5 litre su

1,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Karadutları yıkayıp süzdükten sonra cam bir kaba alın. Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp oda ısısında en az 6 saat kadar bekletin. Oda ısısında en az 6 saat kadar beklettiğiniz şekerli dutu bir tencereye aktarın. Şekerli dutu tencereye aktardıktan sonra üzerine suyunu ilave edin. Orta ateşte 25 dakika kaynatın. Kaynayan karadut şerbetini ocaktan alın. Ilınınca ince telli bir süzgeç yardımı ile meyvelerin posasını ezerek suyunu süzün.

Karadut Reçeli

500 gram taze karadut

500 gram toz şeker

Yarım litre su

Yarım limonun suyu

Yarım çay kaşığı tuzsuz tereyağı

Hazırlanışı:

Su ile şekeri kıvam alana dek kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz karadutları kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını da ekleyip meyveleri zedelemeden hafifçe karıştırın. Reçel oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın.

 Servis Önerisi: Dilimlenmiş baget ekmekleri kızartın, üzerine krem peynir sürün, reçeli dökün.

#karadutşerbeti #karadut #karadutlutarifler #food #yemek #evdeyemekzevki #tarif #lezzet #tatlıtarifler #pratiktarifler #karadutreçeli #karadutşerbetivereçeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post

Fikret Soner ile yemek politikası ve Türk mutfağı üzerine…

Next Post

Yaz Sebzeli Poğaça

Hatice Ünal

Next Post
Yaz Sebzeli Poğaça

Yaz Sebzeli Poğaça

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki