Malzemeler:
1 su bardağı greçka (karabuğday)
1 adet orta boy soğan
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı biber salçası
4-5 dal taze soğan
Birkaç dal maydanoz
Nar ekşisi, tuz
Hazırlanışı
Kara buğdayı haşlayacağınız tencereye aktarın. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte, hafif diri kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. Artan suyunu süzüp haşladığınız buğdayı soğumaya bırakın.
Tavada zeytinyağını ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karıştırma kabının içinde soğumuş olan karabuğdaya salçayı ekleyip iyice karıştırın. Yeşillikleri yıkayıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Yeterince soğumuş buğdayın içine yeşillikleri de ekleyip karıştırın. Tuzunu, nar ekşisini ve isteğe göre bir miktar daha zeytinyağını ekleyerek tatlandırın.