Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pratik Yemekler

Kara Buğday (Greçka) Kısırı

by Yemek Zevki Editör
02 Nisan 2014
in Pratik Yemekler
488 5
0
Kara Buğday (Greçka) Kısırı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1923

Malzemeler:

1 su bardağı greçka (karabuğday)

1 adet orta boy soğan

4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı biber salçası

4-5 dal taze soğan

Birkaç dal maydanoz

Nar ekşisi, tuz

Hazırlanışı

Kara buğdayı haşlayacağınız tencereye aktarın. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte, hafif diri kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. Artan suyunu süzüp haşladığınız buğdayı soğumaya bırakın.

Tavada zeytinyağını ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.  Karıştırma kabının içinde soğumuş olan karabuğdaya salçayı ekleyip iyice karıştırın. Yeşillikleri yıkayıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Yeterince soğumuş buğdayın içine yeşillikleri de ekleyip karıştırın. Tuzunu, nar ekşisini ve isteğe göre bir miktar daha zeytinyağını ekleyerek tatlandırın.

Tags: Basit Yemekler
Previous Post

Parmesan Peynirli Sarımsaklı Çubuklar

Next Post

Weber’den Pratik Barbekü Spirit E-320

Yemek Zevki Editör

Next Post

Weber’den Pratik Barbekü Spirit E-320

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki