Hamur İçin:
6 adet yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Şerbet için:
5 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı su
1-2 damla limon veya portakal suyu
Krema için:
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı süt
100 gram tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Kakaolu Kalpli Pasta Hazırlanışı
Hamuru için; Hamuru hazırlamadan önce, 24 cm, 26 cm veya 28 cm çapında kalp şeklinde pasta kalıbının içi için, 7-8 adet parşömen kağıdınıkesip hazırlayın. Oda sıcaklığında olan yumurtaların akını sarısından ayırın. Daha sonra yumurta sarısına bir tutam tuz ilave edin, mikserin, kademelerini 5 saniye ara ile artırarak köpürünceye kadar çırpın. Köpüren yumurta sarısının rengi hafif dönüp, kabarınca mikseri durdurmadan, azar-azar toz şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelinceye kadar, 5 dakikasüreyle çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta karbonat ve sirkeyikarıştırıp, yumurtanın üzerine ilave edin. Daha sonra üzerine yumuşak yağ ekleyin. Çırpılmış yumurta köpüğüne, ayrı bir kapta elenmiş un, kakao ve vanilya katarak, özenle karıştırın. Hazırladığınız köpüklü hamuru 7-8 parçaya bölün. Parşömen kâğıdı serilmiş, 24cm, 26 cm veya 28 cm çapında pasta kalıbının içine 1 cm kalınlığında dökün. Spatula veya kaşığın arka tarafı ile eşit olarak yayın. Pastanın 1. katını 10dakika önceden ısıttığınız ve 180-200 dereceye ayarladığınız fırında 6-8 dakika süreyle pişirin.
Hamurun kalan diğer 7 hissesini de parşömen kâğıdı serilmiş pasta kalıbına yayarak aynı işlemlerden geçirin.
Pastanın katlarını 8 saat oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, parşömen kâğıdından ayırarak, bir tabağa koyun. Daha sonra pastanın her katının üzerine fırça ile şerbetisürün, hafif ıslatın ve spatula yardımı ile krema sürerek üst üste dizin.
Pastanın en üst katına ve kenarlarına krema sürülüp, arzunuza göre süsleyin. 1 – 2 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Şerbeti için; Toz şekerinüzerine su ilave ederek kaynatın. Yüzeyine çıkan köpükleri kaşıkla toplayıp, üzerine limon suyu ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.
Krema için; Yumurtayı şekerle birlikte, beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Üzerine nişasta ve süt ilave edip, sürekli karıştırarak, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp üzerine yağ ve vanilya ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Krema özleştikten sonra, pasta için kullanın.
NOT: Bu karışım küçük tencerede pişirilmemeli, çünkü çabuk taşar ve alüminyum tencere dışında bütün tencerelerde pişirilebilir ( Alüminyumda pişirilirse kararma ve zehirlenme yapma riski vardır).