Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Kakaolu Kalpli Pasta

by Yemek Zevki Editör
26 Mart 2014
in Pasta Tarifleri
478 15
0
Kakaolu Kalpli Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kakaolukalpli-pasta

Hamur İçin:

6 adet yumurta

1 tutam tuz

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

Şerbet için:

5 yemek kaşığı toz şeker

8 yemek kaşığı su

1-2 damla limon veya portakal suyu

Krema için:

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı nişasta

1.5 su bardağı süt

100 gram tereyağı veya margarin

1 paket vanilya

Kakaolu Kalpli Pasta Hazırlanışı

Hamuru için; Hamuru hazırlamadan önce, 24 cm, 26 cm veya 28 cm çapında kalp şeklinde pasta kalıbının içi için, 7-8 adet parşömen kağıdınıkesip hazırlayın. Oda sıcaklığında olan yumurtaların akını sarısından ayırın. Daha sonra yumurta sarısına bir tutam tuz ilave edin, mikserin, kademelerini 5 saniye ara ile artırarak köpürünceye kadar çırpın. Köpüren yumurta sarısının rengi hafif dönüp, kabarınca mikseri durdurmadan, azar-azar toz şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelinceye kadar, 5 dakikasüreyle çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta karbonat ve sirkeyikarıştırıp, yumurtanın üzerine ilave edin. Daha sonra üzerine yumuşak yağ ekleyin. Çırpılmış yumurta köpüğüne, ayrı bir kapta elenmiş un, kakao ve vanilya katarak,  özenle karıştırın. Hazırladığınız köpüklü hamuru 7-8 parçaya bölün. Parşömen kâğıdı serilmiş, 24cm, 26 cm veya 28 cm çapında pasta kalıbının içine 1 cm kalınlığında dökün.  Spatula veya kaşığın arka tarafı ile eşit olarak yayın. Pastanın 1. katını 10dakika  önceden ısıttığınız ve 180-200 dereceye ayarladığınız fırında 6-8 dakika süreyle pişirin.

Hamurun kalan diğer 7 hissesini de parşömen kâğıdı serilmiş pasta kalıbına yayarak aynı işlemlerden geçirin.

Pastanın katlarını 8 saat oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, parşömen kâğıdından ayırarak, bir tabağa koyun. Daha sonra pastanın her katının üzerine fırça ile şerbetisürün, hafif ıslatın ve spatula yardımı ile krema sürerek üst üste dizin.

Pastanın  en üst katına ve kenarlarına krema sürülüp, arzunuza göre süsleyin. 1 – 2 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Şerbeti için; Toz şekerinüzerine su ilave ederek kaynatın. Yüzeyine çıkan köpükleri kaşıkla toplayıp, üzerine limon suyu ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.

Krema için; Yumurtayı şekerle birlikte, beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Üzerine nişasta ve süt ilave edip, sürekli karıştırarak, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp üzerine yağ ve vanilya ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Krema özleştikten sonra, pasta için kullanın.

NOT: Bu karışım küçük tencerede pişirilmemeli, çünkü çabuk taşar ve alüminyum tencere dışında bütün tencerelerde pişirilebilir ( Alüminyumda pişirilirse kararma ve zehirlenme yapma riski vardır).

Tags: Tatlılar
Previous Post

Dr.Ayça Kaya İle Mutfaklarda Reform Yapma Zamanı

Next Post

Bisküvili İrmik Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki