Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Kabaklı ve Lorlu Börek

by Hatice Ünal
18 Ağustos 2020
in Günün Tarifi
468 25
0
Kabaklı ve Lorlu Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Müşerref Kartaler – Prodüksiyon: İnci BAK -Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

 (4 Kişilik)

 Malzemeler:

1 adet hazır yufka
4 adet orta boy kabak
1 su bardağı lor peyniri
Bir kaç dal maydanoz, dereotu, nane,taze soğan
1 çorba kaşığı un
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve bir süzgecin üzerine alın. Bir iki saat kabağın suyunun süzülmesini bekleyin. Daha sonra kabakları genişçe bir kaba alıp üzerine unu ilave edin ve elinizle harmanlayın. Üzerine lor peyniri ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin. İçine harcı koyup kenarları tekrar kapatın ve yufkanın üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Şefin Notu:

Şayet kabakların suyunu çıkarmaya vaktiniz yoksa. 1 çorba kaşığı daha un ilave edebilirsiniz.

 #kabaklıvelorlubörek #kabaklıbörek #lorlubörek #kabaklıtarifler #kahvaltısaati #çaysaati 

Previous Post

Peynirli Kabak Dolması

Next Post

Domates Soslu Makarna

Hatice Ünal

Next Post
Domates Soslu Makarna

Domates Soslu Makarna

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki