Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Kabaklı Börek

by Hatice Ünal
08 Haziran 2020
in Günün Tarifi
478 15
0
Kabaklı Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL  – Fotoğraflar:  Hande GÖKSAN

(6 Kişilik)

Malzemeler:

İç malzeme:

1 kilo kabak

1 demet dereotu

Tuz

Karabiber

Pul biber

Börek Hamuru İçin:

5 su bardağı un

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı sirke

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

120 gram eritilmiş margarin

Hazırlanışı:

Kabakları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Suyunu sıktıktan sonra kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlayın. Börek hamuru için öncelikle sıvı malzemeyi ve yumurtayı hamur yoğurma kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip azar azar sıvı karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurarak yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri yufka büyüklüğünde açın ve harcı paylaştırdıktan sonra kol böreği şeklinde sarın. Arzuya göre hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

#kabaklıbörek #börektarifleri #börek #kahvaltı #çaysaati #kabaklıtarifler #sebzelitarifler #sebzelibörek #evdeyemekzevki

Previous Post

Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Next Post

Garnitürlü Patlıcan

Hatice Ünal

Next Post
Garnitürlü Patlıcan

Garnitürlü Patlıcan

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki