Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(6 Kişilik)
Malzemeler:
İç malzeme:
1 kilo kabak
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Börek Hamuru İçin:
5 su bardağı un
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
120 gram eritilmiş margarin
Hazırlanışı:
Kabakları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Suyunu sıktıktan sonra kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlayın. Börek hamuru için öncelikle sıvı malzemeyi ve yumurtayı hamur yoğurma kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip azar azar sıvı karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurarak yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri yufka büyüklüğünde açın ve harcı paylaştırdıktan sonra kol böreği şeklinde sarın. Arzuya göre hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
#kabaklıbörek #börektarifleri #börek #kahvaltı #çaysaati #kabaklıtarifler #sebzelitarifler #sebzelibörek #evdeyemekzevki