Ana Sayfa » Günün Tarifi » Garnitürlü Patlıcan

Garnitürlü Patlıcan

Yapım: İnci BAK –Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(2 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet patlıcan

1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates)

1 adet rendelenmiş domates

2 diş sarımsak

Tuz

Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice nemini alın. Birkaç çorba kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş kızgın yağda her tarafını kızartın. Garnitürleri, tuzu, rendelenmiş domatesi, sarımsakları ve 1 çay bardağı kadar suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, sıcak veya ılık servis yapın.

#garnitürlüpatlıcan #patlıcanlıtarifler #yazsebzeleri #sebzelitarifler #türkmutfağıtarifler #evdeyemekzevki

 

 

 

 

Tavsiye

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10 adet küçük boy pancar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz