Izgara Somon Fileto
(4 Kişilik)
Malzemeler:
800 gram somon fileto
400 gram ıspanak
100 gram mango
60 gram kuru üzüm
120 gram yaban pirinci
60 gram kavrulmuş kırık badem
Lime (yeşil limon)
Avokado Sos İçin:
200 gram avokado
100 gram kırmızı soğan
10 gram sarımsak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Yaban pirinci kaynayan suda 20 dakika haşlayın ve süzün.
Mangoyu küçük küpler şeklinde doğrayın.
Sos için; Kabuğunu soyup küpler halinde doğradığınız avokadoyu, irice doğradığınız kırmızı soğanı, sarımsakları ve zeytinyağını mutfak robotuna alıp püre haline gelene kadar karıştırın. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın.
Somon filetoyu 4 parçaya bölün ve ızgarada 8-9 dakika pişirin.
Yaban pirinci ve kavrulmuş bademi bir tavada soteleyin.
Ispanağı, mangoyu ve kuru üzümü ayrı bir tavada soteleyin.
Servis tabağına yaban pirincini alın ve somonu üzerine yerleştirin.
Hazırladığınız avokadolu sos, mangolu ıspanak ve yeşil limon ile servis edin.