Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Izgara Somon Fileto

by Yemek Zevki Editör
14 Mart 2015
in Balık Yemekleri
478 15
0
Izgara Somon Fileto
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

fileto

Izgara Somon Fileto

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

800 gram somon fileto

400 gram ıspanak

100 gram mango

60 gram kuru üzüm

120 gram yaban pirinci

60 gram kavrulmuş kırık badem

Lime (yeşil limon)

Avokado Sos İçin:

200 gram avokado

100 gram kırmızı soğan

10 gram sarımsak

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Hazırlanışı:

Yaban pirinci kaynayan suda 20 dakika haşlayın ve süzün.

Mangoyu küçük küpler şeklinde doğrayın.

Sos için; Kabuğunu soyup küpler halinde doğradığınız avokadoyu, irice doğradığınız kırmızı soğanı, sarımsakları ve zeytinyağını mutfak robotuna alıp püre haline gelene kadar karıştırın. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın.

Somon filetoyu 4 parçaya bölün ve ızgarada 8-9 dakika pişirin.

Yaban pirinci ve kavrulmuş bademi bir tavada soteleyin.

Ispanağı, mangoyu ve kuru üzümü ayrı bir tavada soteleyin.

Servis tabağına yaban pirincini alın ve somonu üzerine yerleştirin.

Hazırladığınız avokadolu sos, mangolu ıspanak ve yeşil limon ile servis edin.

Tags: Izgara Somon FiletoIzgara Somon Fileto HazırlanışıIzgara Somon Fileto MalzemelerIzgara Somon Fileto Tarifi
Previous Post

‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!

Next Post

Beş Peynirli Tortellini

Yemek Zevki Editör

Next Post
Beş Peynirli Tortellini

Beş Peynirli Tortellini

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki