Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Ispanaklı Muska Böreği

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2014
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Ispanaklı Muska Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

borekkk

Malzemeler

1 paket baklava yufkası

1 kilo ıspanak

1 bardak beyaz peynir rendesi

2 adet ortaboy kuru soğan

150 gram tereyağı

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz

Yarım su bardağı susam

Hazırlanışı

Ispanakları ayıklayıp saplarını ayırın. Yaprakları doğrayın. Bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte tutun. Ateşi söndürün. Ispanakları bir süzgece aktarıp süzülmeye bırakın.

Soğanları küçük, küçük doğrayın. Bir yemek kaşığı tereyağın da 3-4 dakika soteleyin. Şeker,karabiber ve biraz tuz ilave edin. Ispanakları hafifçe bastırıp fazla suyunu süzün. Soğanların üzerine ilave edin. Karıştırın. Ateşten alın. Soğuyunca peynir rendesini ıspanaklara karıştırın.

Baklava yufkasını hazırlayın, tereyağını eritin, zeytinyağını ilave edin.  Yumurtanın sarısını,1-2 yemek kaşığı su ile bir kase de karıştırın.

1 adet yufkayı dikkatle alın. Fırça ile hafifçe yağ sürün. Üstene bir başka yufkayı yayıp, tekrar yağ sürün. Bu şekilde 4 adet yufkayı üst üste yerleştirin.

Hazırladığınız yufkaları  geniş tarafından 4’e bölün. Her parçanın ucuna 1 yemek kaşığı kadar ıspanak karışımı  koyun. Bir ucundan başlayarak üçgen şeklin de katlayın. Tekrar tekrar ilk katlamayı takip ederek sonuna kadar katlayın.

Börekleri hafif yağlanmış fırın  tepsisine  dizin. 180 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar  15 -20dakikasüreyle pişirin. Servis tabağına alın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Profilo CM22007 Çay Makinesi İle Çaya Kıvamıyla Doyacaksınız

Next Post

Cevizli ve Peynirli Toplar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cevizli ve Peynirli Toplar

Cevizli ve Peynirli Toplar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki