Malzemeler
1 paket baklava yufkası
1 kilo ıspanak
1 bardak beyaz peynir rendesi
2 adet ortaboy kuru soğan
150 gram tereyağı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Yarım su bardağı susam
Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp saplarını ayırın. Yaprakları doğrayın. Bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte tutun. Ateşi söndürün. Ispanakları bir süzgece aktarıp süzülmeye bırakın.
Soğanları küçük, küçük doğrayın. Bir yemek kaşığı tereyağın da 3-4 dakika soteleyin. Şeker,karabiber ve biraz tuz ilave edin. Ispanakları hafifçe bastırıp fazla suyunu süzün. Soğanların üzerine ilave edin. Karıştırın. Ateşten alın. Soğuyunca peynir rendesini ıspanaklara karıştırın.
Baklava yufkasını hazırlayın, tereyağını eritin, zeytinyağını ilave edin. Yumurtanın sarısını,1-2 yemek kaşığı su ile bir kase de karıştırın.
1 adet yufkayı dikkatle alın. Fırça ile hafifçe yağ sürün. Üstene bir başka yufkayı yayıp, tekrar yağ sürün. Bu şekilde 4 adet yufkayı üst üste yerleştirin.
Hazırladığınız yufkaları geniş tarafından 4’e bölün. Her parçanın ucuna 1 yemek kaşığı kadar ıspanak karışımı koyun. Bir ucundan başlayarak üçgen şeklin de katlayın. Tekrar tekrar ilk katlamayı takip ederek sonuna kadar katlayın.
Börekleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar 15 -20dakikasüreyle pişirin. Servis tabağına alın.