Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep

by Yemek Zevki Editör
15 Temmuz 2014
in İftar Yemekleri, Sebze Yemekleri
469 25
0
Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bohcakep

Malzemeler:

12-15 adet ıspanak yaprağı

5-6 adet mantar

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı krema

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber

1 demet taze soğan (yeşil sapları)

Krep Hamuru İçin:

1 su bardağı süt

1 çay bardağı su

1 adet yumurta

1 su bardağı un

1 tutam kabartma tozu

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

1 çorba kaşığı sıvıyağ (tavayı yağlamak için)

Hazırlanışı:

İç malzemesi için;Ispanakları yıkayıp süzün. Sarımsakları kıyıp sıvıyağda kavurun. İrice doğranmış ıspanakları ve dilimlenmiş mantarları ekleyin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın. Tuzunu, kremasını ve baharatını ilave edip tatlandırın.

Krep hamuru için; Sütü, suyu, yumurtayı, unu, kabartma tozunu ve eritilip ılınmış tereyağını çukur bir kapta iyice çırpın.

Sıvıyağdan 1 çay kaşığı kadarını alıp tavaya dökün. Her tarafına yayıp küçük bir kepçe yardımı ile krep hamurundan dökün. Hamur göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde pişirmeye devam edin. Pişen krepleri, yumuşak kalması için kağıt havlu arasına alın. Krep hamuru bitene dek aynı işlemi uygulayın.

Taze soğanların yeşil saplarını sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Krepleri tek tek tezgahın üzerine yayın. İç malzemesini paylaştırıp bohça şeklinde katlayın. Taze soğan ile bağlayın. Hemen servis yapın.

 

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Soğuk Bahçe Çorbası

Next Post

Nişastalı ve Cevizli Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Nişastalı ve Cevizli Kek

Nişastalı ve Cevizli Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki