+ 16 adet piliç fileto
+ 200 gram pilavlık bulgur
+ 60 gram taze ıspanak
+ Yarım küçük boy kuru soğan
+ Yarım diş sarımsak
+ 1 çay kaşığı tuz
+ Yarım çay kaşığı karabiber
+ Yarım çay kaşığı pul biber
+ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
+ 1 çay kaşığı salça
+ 1 adet domates
+ Küçük boy sarı dolmalık biber
+ Küçük boy kırmızı dolmalık biber
+ Küçük boy patlıcan
Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi;
Tavuk Parçaları Yapılışı:
Piliç filetolarını zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak ile marine edin. Izgarada veya tavada pişirin. Üzerine doğranmış maydanoz ve taze kekik serperek tatlandırın.
Bulgur Pilavının Yapılışı;
Doğranmış soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar soteleyin. Daha önceden yıkayıp süzdürdüğünüz pilavlık bulguru ilave edip, kısık ateşte kavurun. Kavrulan bulgura önce salça, sonra taze ıspanak katarak, ıspanakların suyunu iyice çektirin. Baharatlar ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Baby Patatesin Yapılışı;
Patatesleri karpuz dilimi şeklinde dörder parçaya bölün. Sırasıyla tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kuru soğan, taze kekik ve krema ile marine edin. Fırında 25 dakika süreyle pişmeye bırakın.
Sebze Şişlerin Yapılışı;
Kabak, patlıcan, haşlanmış havuç, kırmızı dolmalık biber ve sarı dolmalık biberi, ince kuşbaşı bıyutunda kare olacak şekilde kesin. Sırasıyla zeytinyağı, tuz, karabiber, zencefil, pul biber ile marine edip şişlere dizin. Izgarada veya teflonda pişirin. Bu hazırlamış olduğunuz tavuk parçalarını, bulgur pilavını, baby patates ve sebze şişleri uygun bir tabakta demiglass sos eşliğinde servis edin.