Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

İrmik Kremalı Tatlı Börek

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
İrmik Kremalı Tatlı Börek
744
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 3 adet hazır yufka
• 1 litre süt
• 6 çorba kaşığı irmik
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 çorba kaşığı un

Üzeri için:
• Pudraşeker ve Antepfıstığı içi

İrmik Kremalı Tatlı Börek Tarifi:
Kreması için; İrmiği, sütü ve şekeri tencereye aktarın. Kısık ateşte, yoğun kıvamlı bir muhallebi olana dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Yufkalardan bir tanesini geniş bir tezgahın üzerinde açın. Önce fırça yardımı ile sıvı yağ sürün, sonra da ince bir tabaka halinde süzgeç yardımı ile un serpin. Yufkayı yarım ay şeklinde katlayın. Uzun kenarına soğuyan kremadan yerleştirin. Rulo şeklinde sardıktan sonra dört parmak genişliğinde keserek parçalar elde edin. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, bolca pudraşeker ve Antepfıstığı içi serpin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

 

Tags: Ana YemeklerBasit Yemekler
Previous Post

Patlıcan Kebap

Next Post

Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama

Yemek Zevki Editör

Next Post
Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama

Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki