Malzemeler:
• 3 adet hazır yufka
• 1 litre süt
• 6 çorba kaşığı irmik
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 çorba kaşığı un
Üzeri için:
• Pudraşeker ve Antepfıstığı içi
İrmik Kremalı Tatlı Börek Tarifi:
Kreması için; İrmiği, sütü ve şekeri tencereye aktarın. Kısık ateşte, yoğun kıvamlı bir muhallebi olana dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Yufkalardan bir tanesini geniş bir tezgahın üzerinde açın. Önce fırça yardımı ile sıvı yağ sürün, sonra da ince bir tabaka halinde süzgeç yardımı ile un serpin. Yufkayı yarım ay şeklinde katlayın. Uzun kenarına soğuyan kremadan yerleştirin. Rulo şeklinde sardıktan sonra dört parmak genişliğinde keserek parçalar elde edin. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, bolca pudraşeker ve Antepfıstığı içi serpin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.